perjantai 5. toukokuuta 2017

Feta-pinaatti-piirakka (kananmunaton)

Tämä todella ruokaisa ja proteiinipitoinen piirakka vaatii oman postauksen nyt, kun olemme saaneet lopulta muutaman kokeilun jälkeen hiottua ohjeen täydelliseksi. (Tekstimuotoinen ohje lopussa.)

Feta-pinaattipiirakka resepti

Pohja (sopii myös meidän vähän tavallista isompaan muumivuokaan):

  • 4 dl erilaisia jauhoja (esim. puolet perusvehnää ja puolet sämpyläjauhoja)
  • 3/4 dl öljyä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • kaurajuomaa niin, että pohjasta tulee muovailtava (pohja tuppaa välillä halkeilemaan uunissa, mihin auttanee maidon korvaus öljyllä/sulatetulla margariinilla)

Täyte:

  • 1 paketti tofua
  • 150 g pinaattia
  • 150 g fetaa, kannattaa olla esim aurinkokuivattutomaatti-maustettua, ettei tofu maistu läpi
  • kirsikkatomaatteja
  • 2 dl kaurajuomaa tai 1 purkki kaurakermaa (chili-versio hyvä muttei välttämätön)
  • valkosipulijauhetta maun mukaan

Pohjan valmistuttua laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pohja uuniin lämpenemisen ajaksi.
Tee täyte uunin lämmetessä: murskaa tofu sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon kaikki paitsi tomaatit ja feta (mukaan myös fetojen mausteöljy). Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele päälle tomaatit ja feta.
Paista 30 min 200 asteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti